Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

1 liter Onderhoudswasolie voor vloeren en meubelen

€ 29,95 € 19,95 (inclusief btw 0%)
Levertijd 1-3 werkdagen
Omschrijving
Beschrijving:
Onderhoudsolie is zeer belangrijk voor het onderhouden van uw vloer of meubelstuk. Bij standaard onderhoud is het aanbevolen om uw vloer of meubelstuk twee keer per jaar een opfrisbeurt te geven met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie heeft een lagere viscositeit (stroperigheid) en daardoor brengt u maar een dun nieuw laagje olie aan, i.p.v. een nieuwe dikke laag. Met de onderhoudsolie gaat u als het ware het verlies van olie door slijtage en het afnemen met een natte doek tegen door de olielaag in het hout aan te vullen.

Gebruiksaanwijzing
Maak de vloer eerst goed stofvrij. Hierbij is vochtig reinigen niet aanbevolen aangezien het de opname van de olie kan verstoren. Voor gebruik moet de onderhoudsolie goed schudden of roeren, waarna opbrengen met borstel of kwast. De onderhoudsolie zeer dun en gelijkmatig aanbrengen en overtollige olie direct verwijderen met een niet pluizende doek en NIET laten indrogen. Droogtijd is ongeveer 12 uur. Daarna kan de vloer weer gewoon belopen worden. De eerste twee weken geen reiniging of onderhoudsmiddelen aanbrengen.
 
Er zijn meerdere manier waarop u de wasolie op kaal hout kunt aanbrengen. Hierbij is het belangrijk dat u na het aanbrengen de wasolie goed uitwrijft. Dit moet gedaan worden om te voorkomen dat u niet te dikke laag aanbrengt die niet goed kan drogen. Vanuit de fabrikant wordt een droogtijd van 12 uur aangehouden, maar wij merken in de praktijk dat dit zeer afhankelijk is van het weer en in wat voor een kamer het meubelstuk staat te drogen. Dit houdt in dat soms een droogtijd van 9 uur al voldoende is (voornamelijk in de zomer) en soms een droogtijd van 15 uur nodig is. Na het aanbrengen van een beschermlaag wasolie Naturel Mat is uw tafel optimaal beschermt tegen vocht en vuil. Afnemen met een natte doek is geen probleem en het gebruik van onderzetters is niet meer nodig. 
Voor het onderhouden van de tafel kunt u gebruik maken van onderhoudswasolie. Deze dunne wasolie kan direct aangebracht worden en vult als het ware de naturel mat beschermlaag aan. Bij normaal gebruik is een onderhoudsbeurt ongeveer 1 keer in de 2 jaar nodig. 

 

 

Reacties